Home Shop Welding equipment MIG/MAG welders Emigma S 350-4 en 450-4

Emigma S 350-4 en 450-4

Traploos regelbare MIG/MAG-toppers

De EMIGMA S verenigt het beste van twee generaties MIG/MAG-toestellen. Enerzijds heb je de klassieke stappengeregelde stroombronnen, anderzijds moderne gepulseerde lasmachines.

De nieuwe EMIGMA S-serie is robuust en traploos regelbaar. De bediening blijft ondertussen zo eenvoudig als een stappengeregelde machine.

Het zijn jongens voor de zware industrie. Voor zowel lassen van dik als dun staal, roestvaststaal als aluminium. Met spatarme lasresultaten.

Enkele troeven uitgelicht:

– De afstandbediening: handig + je kan gebruikte instellingen gewoon opnieuw oproepen

– Regel lasenergie, draadsnelheid of SIC tijdens het lassen, dankzij potentiometer op het laspistool

– Regel de lasenergie tijdens het lassen dankzij Up/Down taster op het laspistool

– Energieregeling, draadsnelheid of SIC instelling dmv handafstandbediening MIG Plus 2

– Het veranderen van de energie tijdens het lassen is mogelijk, om te veel warmte inbreng te voorkomen.

– Ideaal voor stellage- en ketelbouw dankzij de afstandbediening

– Standaard voorbereid voor eenvoudige mechanisatie

– Jobs opslaan: ingestelde parameters kunnen d.m.v. de Jobmaster opgeslagen worden en via de jobmaster of het laspistool afgeroepen worden.

– Compleet nieuwe maatstaf voor de nauwkeurigheid bij het MIG/MAG beschermgas lassen dankzij de nieuwe ook bij deze machines gebruikte revolutionaire SIC technologie.

– De innovatieve SIC technologie met traploos regelbare dynamische inductiviteit voor een betere lasnaadkwaliteit en nauwkeurigheid: door een elektronische, programmagestuurde smoorspoel aansturing wordt de boog zowel in de start- als ook in lasfase optimaal gestabiliseerd. De boogkarakteristiek kan tevens door middel van de SIC regelaar handmatig harder of zachter ingesteld worden, en daarmee aan de speciale wensen bij het lassen bij o.a. in positie aangepast worden.

– In de geïntegreerde databank zijn meer als 8000 door ervaren lasexperts geprogrammeerde parameters opgeslagen, die bij iedere toepassing voor een optimale instelling en daarmee voor een perfect lasresultaat zorgen.

– De uitgebreide digitale multiprocessor besturing beschikt over synergische programma’s voor alle belangrijke materialen zoals, Staal, Roestvaststaal, CuSi en Aluminium en voor verschillende draaddiameters en gassoorten. Ook de noodzakelijke start-instellingen zijn in deze programma’s opgeslagen. Hierdoor is een maximum aan reproduceerbare kwaliteits-lasnaden bereikt.

– Door het elektronisch geregelde transistormodule en de absoluut innovatieve regeltechniek zijn netspanning schommeling niet van invloed op het lasgedrag.

– Met de hoge inschakelduur voldoet de EMIGMA S serie aan de professionele eisen die aan industriële lasmachines wordt gesteld. Ook voor gemechaniseerde productie is de EMIGMA S zeer geschikt.

– Industriële en ergonomische vormgeving
De robuuste opbouw en het gebruik van bewezen vermogens- componenten, bezorgt de EMIGMA S machine serie een betrouwbare naam, die zeer geschikt is voor zwaar industrieel laswerk. Het bedieningspaneel is overzichtelijk en functioneel doordacht.

– Geïntegreerde automatisering interface
Via de standaard 17-polige afstandbediening aansluiting staat een interface met start/stop en stroom “is” signaal alsook een analoge ingang voor energie- en draadsnelheidcorrectie voor het realiseren van gemechaniseerd lassen ter beschikking.

– Digitaal bedieningscomfort
De lasser stelt op het overzichtelijke bedieningspaneel door middel van druktasters en draaiknoppen de afzonderlijke functies van de EMIGMA S machine in, waarbij in de duidelijke digitale display’s de waarden voor lasstroom en lasspanning met “Hold” functie duidelijk uitleesbaar zijn. Hierdoor is de EMIGMA S ook zeer geschikt voor het lassen van gekwali- ficeerde norm producten, waarbij volgens een bepaalde norm gelast moet worden. Een waardevolle hulp voor de snelle instelling van de energiewaarde is de aanduiding van de las- bare materiaaldikte.

– Zeer hoog prestatie niveau
De transistorgestuurde, traploos regelbare EMIGMA S lasma- chine met secundair geschakeld vermogensdeel garandeert in combinatie met het reeds lang bewezen transistor module een zeer hoge inschakelduur bij iedere toepassing.

– Gelijkmatige draadaanvoer
Dankzij het elektronisch geregelde 4-rols draadaanvoer- systeem wordt de draad te allen tijden gelijkmatig en precies aangevoerd. Een programma gestuurde vrijbrandtijd voorkomt het vastbranden van de lasdraad aan het werkstuk of in de contacttip.

– Stabiele boog
De permanente bewaking en het compenseren van netspanning schommelingen garandeert een rustige gelijkmatige boog, en daarmee een optimaal lasresultaat.

– Gemakkelijk manoeuvreerbaar
Dankzij de grote, lichtlopende wielen laat de machine zich in de werkplaats probleemloos manoeuvreren en transporteren. Ook voor het transport door middel van kraan of heftruck is de EMIGMA S machine geschikt.

– Minimale geluidsoverlast
Een geoptimaliseerde machinebouw en de stand-by schakeling voor de ventilator en waterpomp zorgen voor een geluidsarme, aangename werkomgeving (waterpomp bij 350-4 WS en 450-4 WS).